TEATR odCIENI

Termin prób: piątek godz. 17.00 – 19.00

Instruktor: Małgorzata Sienkiewicz

Kontakt: tel.507-45-66-13, mail: fundacja@fundacjaprzestrzen.pl

Grupa realizuje przedstawienia w formie teatru cieni, teatru czarnego, żywego planu oraz animacji lalki i przedmiotu .Łączenie tych form daje dużo możliwości indywidualnego kreowania przestrzeni i plastyki scenicznej. Na zajęciach młodzież uczy się pracy w grupie, pewności siebie. Rozwija kreatywnie i nieszablonowo myślenie.

Zrealizowane przedstawienia
W poszukiwaniu szczęścia” (2014/2015) – odpowiedź na potrzebę wspólnego tworzenia, kreowania świata poprzez artystyczne zderzenie wyobraźni dziecka i dorosłego. Spektakl stał się ważnym elementem poznawania siebie i siebie nawzajem, dał wszystkim inną perspektywę postrzegania wartości i talentów, rozszerzył przestrzeń do bycia razem z dzieckiem, miał pozytywny wręcz terapeutyczny wpływ na obie strony. Autorski szkic scenariusza powstał w oparciu o barwne peruwiańskie legendy opowiadające o dostrzeganiu wartości codziennego życia, o potrzebie komunikacji międzyludzkiej wpływającej na zrozumienie „kim jestem”.