O NAS

Jest nas pięcioro.

Nie uwierzyliśmy, że bariery, które spotykamy codziennie jako twórcy, organizatorzy, artyści, odbiorcy kultury, animatorzy, instruktorzy są nie do pokonania.

Połączyliśmy siły po to by stwarzać przestrzeń, która nie ogranicza działań artystycznych i kulturalnych, daje możliwość rozwoju indywidualnego i grupowego, integruje i wzbogaca poprzez zachęcanie do innowacyjnych partnerstw.

Przekonaliśmy się, że warto być odważnym  bo tylko w ten sposób sprawimy, że nie możliwe stanie się możliwe.

Małgorzata Sienkiewicz – od 1988 roku instruktorka ds. tańca i teatru, twórczyni i koordynatorka festiwali i projektów kulturalnych, specjalistka w zakresie teatru cieni i teatru czarnego, uczestniczka szkoleń z zakresu języka migowego, audiodeskrypcji, partycypacji społecznej, autorka scenariuszy teatralnych, monodramów, tekstów piosenek,  animatorka kultury, zasłużona działaczka kultury. Stypendystka Marszałka Województwa Podlaskiego.

Mateusz Marek Tymura – absolwent białostockiej Akademii Teatralnej współpracujący z Teatrem Wierszalin, stypendysta prezydenta Białegostoku oraz marszałka województwa podlaskiego. Współzałożyciel Teatru Latarnia i jeden z inicjatorów kulturalnych działań realizowanych na Bojarach.

Elżbieta Puczyńska – specjalista ds. tańca i teatru BOK, animatorka kultury, mgr pedagogiki kulturalno­oświatowej UW filii w Białymstoku, absolwentka Państwowego Ogniska Baletowego, organizatorka festiwalu Jesień z Bluesem i Dni Sztuki Współczesnej

Jolanta Julianna Jackiewicz – plastyczka, graficzka, dekoratorka, stylistka oraz ekonomistka

Oktawiusz Artur Stępień – sztuki plastyczne, fotografia, reklama, grafika użytkowa, warsztaty

wyślij