LUDZIE

monika_dabrowska
Monika Dąbrowska

Tancerka i instruktor tańca. Miłośniczka kultury hip hop.Od niedawna należy do grupy Dom Latających Tancerzy, zrzeszającej tancerzy różnych stylów ulicznych.Dba o wszechstronny rozwój w wielu dziedzinach tańca dlatego oprócz kształcenia się w takich stylach jak hip hop, popping, locking czy waacking rozwija się również z zakresu tańca współczesnego czy baletu. Bierze udział w wielu warsztatach z instruktorami z Polski i zagranicy, aktywnie uczestniczy w zawodach i wydarzeniach artystycznych. W pracy z dziećmi i młodzieżą posiada 5-letnie doświadczenie. Absolwentka Instruktorskiego Kursu Kwalifikacyjnego w Białymstoku.

4fd102cc83b04_o

Brian Poniatowski

zwycięzca VII edycji You Can Dance pochodzi z Międzyrzeca Podlaskiego. Jest  dyplomowanym instruktorem tańca jazzowego. Swój warsztat szkolił u najlepszych choreografów na świecie,do których należą m. in.:   Thierry Verger, Tina Landon, Matthew Tseng, Anna Głogowska, Ira Kodiche.
„Taniec jest dla mnie jak narkotyk, jest moim uzależenieniem i pasją. To najpiękniejsza przygoda jaką mogę przeżyć”

Osiągnięcia:

• Mistrza Europy w kategorii Show Dance duety Juniorzy (Węgry),
  • Mistrz Świata w kategorii Jazz solo mężczyźni (USA),
  • Mistrz Świata w kategorii Duet Modern Dorośli (USA),
  • Mistrz Świata w Show Dance solo mężczyźni (Niemcy)

siema

ZIEMOWIT BOGUSŁAWSKI

Absolwent AWF w Warszawie, nauczyciel wychowania fizycznego oraz instruktor gimnastyki, aerobiku, breakdance i locking. Pomysłodawca i założyciel Domu Latających Tancerzy. Jeden z pierwszych tancerzy breakdance w Białymstoku. Obecnie rozwija pasję w grupie Freakish Style Crew – FAHS. To instruktor o wyjątkowym poczuciu humoru, ceni w ludziach pracowitość i upór w dążeniu do celu. Zawsze czujny i gotowy, by odkryć nowy talent.

qxony06kberet2e

ŁUKASZ „UFO” ŁUKOMSKI

Hip – Hop Foundation, Popping, Locking, Electro Boogaloo
Radomski tancerz wypełniony funkiem. Przygodę z parkietem rozpoczął od tańca towarzyskiego pod czujnym, trenerskim okiem swojego taty Andrzeja, w formacji „AKANT RADOM”. W roku 1995 zaraził się wirusem street dance i kultury hip hopu. Aktualnie specjalizuje się w poppingu, rozwija się jednak także w lockingu i hip hop dance. Mimo współpracy z wieloma grupami i szkołami tańca w Polsce nie zapomina o samorozwoju. Nadal aktywnie sprawdza swoje umiejętności podczas tanecznych walk, zarówno na zawodach jak i w „kołach” w klubach i na jamach.
W nauczaniu istotne jest dla niego przekazanie fundamentów, podstaw danego stylu tańca, bo drzewo bez korzeni musi uschnąć.