BEL ETAGE

Termin prób: piątki, 17.15 – 19.15>

Instruktor: Małgorzata Sienkiewicz

Kontakt: tel.507-45-66-13, mail: fundacja@fundacjaprzestrzen.pl

Grupa pracuje przede wszystkim w formie teatru żywego planu. Realizowane przedstawienia powstają poprzez wspólne ćwiczenia sceniczne, zadania aktorskie często oparte na pomysłach dzieci. Oprócz ćwiczeń z dykcji, interpretacji, kultury mowy dzieci same starają się tworzyć historie, budują postacie, relacje sceniczne i dialogi.

Zrealizowane przedstawienia

„Łąka” (2015/2016)
„Podróżnik” (2016/2017) – nagroda za wyrazistość sceniczną, ekspresję, czytelny przekaz oraz za kostiumy teatralne w IV Międzynarodowym Dziecięcym Teatralnym Forum „Kroki” Mińsk 2017; Nagroda za współczesny kształt inscenizacji przedstawienia na 38 Ogólnopolskim Festiwalu Teatrów Młodych DZIATWA Łódź; II nagroda na 16 Międzynarodowy Festiwal Kultury Dziecięcej Pacanów – Hiszpania 1-3 czerwca 2018 XII SPOTKANIA MISTRZÓW TEATRU.
„Noga” (2017/2018)
„Dziewczyna która podeptała chleb” (2018/2019) -NAGRODA za reżyserię, mądry, pedagogiczny przekaz, stroje oraz scenografię   na V Mińskim Dziecięcym Teatralnym Forum „Kroki”.w MIŃSKU na Białorusi